DUTCH: EA betaalt 488 miljoen pond voor rechten van de Engelse Premier League

‘EA betaalt 488 miljoen pond voor rechten van Engelse Premier League’
EA betaalt 488 miljoen pond voor rechten van Engelse Premier League

Electronic Arts (EA) heeft de rechten gekocht om de Engelse Premier League (EPL) te promoten, waarmee het 488 miljoen pond betaalt. Met deze investering, verkregen via talrijke licentievereisten, zal EA in staat zijn om een ​​realistische versie van de Premier League te creëren met spelers die afzonderlijke clubs vertegenwoordigen, evenals stadions en andere materiële elementen.

De Premier League is een van de meest populaire competities ter wereld, met fans over de hele wereld die hun ploegen volgen. Bovendien is de Premier League de thuisbasis van sommige van de beste voetballers ter wereld, waaronder Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en David Beckham. Met deze licentieovereenkomst kan EA deze en andere sterren in de komende jaren naar hun games brengen.

EA heeft gezegd dat ze hun games willen gebruiken om de Premier League te promooten, door het aanbieden van geavanceerde technologie, een authentieke spelervaring en een betere manier om de liefde voor het spel te delen. Het bedrijf zei ook dat ze van plan zijn om de licentie te gebruiken om de fanbasis en de populariteit van de Premier League verder te vergroten.

Het is duidelijk dat de investering van 488 miljoen pond een enorm bedrag is, maar voor EA is het zeker de moeite waard. De investering in de Premier League maakt deel uit van een groter plan van het bedrijf om de komende jaren meer te investeren in de wereldwijde sportindustrie.

Related Posts